וירוס הקורונה שינה רבות את ההסתכלות שלנו על חיינו וגם על האופן בו אנו מביטים על העיצוב של הבית שלנו. בעקבות שינוי זה, כל מי שיש לו גינה גדולה, מצא את עצמו שוקל ברצינות רכישה של בריכת שחייה ביתית. עם הרעיון הפנטסטי צריכה גם להגיע החלטה – באיזו בריכה לבחור ואיזו בריכה טובה יותר? אז רגע לפני שניגשים לתכנון והקמה של בריכת שחייה ביתית בחצר הבית, כדאי לעשות תחקיר קצר אודות הבריכות הקיימות בשוק. לפניכם מדריך שיסייע לכם בנושא זה.

בריכות ביתיות

בריכות ביתיות

מה חשוב לדעת טרם התכנון?

נתחיל מזה שרוב הבריכות שמיועדות להקמה בבית פרטי דורשות אישור של הרשות המקומית מאחר ורובן הינן נחשבות למבנה קבע. יש שלושה פרמטרים שרצוי להתייחס אליהם בזמן התכנון  – מיקום, מידות וגודל וסוג הבריכה. כל בריכה שתיבחר תהייה לה השפעה ישירה על חלל הבית,  לכן בזמן שנעסוק במחשבה על סוג הבריכה, יש להביט בצורה הרבה יותר נרחבת על כל הפרמטרים סביבה, (חלל הבית, נוף ויתר האלמנטים) וכיצד משלבים את הבריכה בהמתם לתנאים הקיימים בשטח.

סוגי בריכות ביתיות

בריכה עילית או בריכה מעל הקרקע

בריכה שמונחת  על הקרקע, או שמותקנת בצורה חלקית בקרקע. בריכות אלו מגיעות בצורות  – עגולות, מלבניות או בצורת משושה עם חיפוי עשוי עץ. במקרה הזה לא נאלץ כאמור להשיג היתר בנייה מאחר ולא מדובר במבנה קבע שמוטמן עמוק באדמה וניתן להרכיב את הבריכה תוך מספר ימים. לא ניתן לשנות את הצורה שלהן והן תגענה במידות רגילות. העלות של הבריכות העיליות הינו יחסית נמוך ועשוי להתחיל במאות שקלים ולהגיע גם לחמישים אלף ש"ח. בריכות אלה מומלצות לכל מי שמחפש מענה זול יחסית ושאינו רוצה להתעסק בהיתר בנייה.

בריכה מתועשת היישר מהמפעל

בריכה שאפשר להקים אותה תוך כמה ימים מאחר ומדובר במבנה שעליו פורשים יריעה לחיפוי. השלד עצמו עשוי בדרך כלל מפוליאתילן. כמו כן, הבריכה מצופה ביריעות ויניל או PVC שמספקות אטימות ועמידות מפני קרינה וכימיקלים. הבריכה תוצב על גבי משטח בטון בהיעדר חומרי איטום מיוחדים. החסרונות שלה זה המראה – שהוא פחות יפה ומרשים לעומת האופציות האחרות וגם יריעות הויניל, מה שמצפה את הבריכה, ידרשו תחזוקה גבוהה יחסית וגם יקרה – החלפה של היריעות שנוטות לשקוע כעבור מספר שנים. לכן במידה ותבחרו בריכה מתועשת היא לרוב תבוא עם יריעות ויניל אך במידה והיא תיבנה לפי מידה, מומלץ יהיה להשתמש ביריעות PVC שהוא חומר חזק במיוחד. הקמתה יחסית פשוטה ולא אורכת זמן רב.

בריכת בטון

בריכת בטון ידועה כקלאסית ביותר והמשובחת ביותר מכל האופציות הקיימות. מדובר בבריכה שדורשת חפירה של בור עמוק באדמה, יצוק בטון וחיפוי. בטרם בונים את בריכת הבטון יש לבנות את הצנרת שלה וגם את חדר המכונות. כמו כן, יש כמה שיטות בנייה במקרה של זו, שכל אחת תשפיע כאמור על המחיר –

השיטה של בניית אבני הבניין הינה קלאסית וגם הכי חסכונית. עושים שימוש בבלוקים ובעמודי בטון בסביבות שני מטר וב – 4 פינות של הבריכה. שיטת זו תגביל את הגודל וגם את העומק של המים.  שיטה שנייה הינה באמצעות גושי בטון. אפשר לצפות אותה באריחי קרמיקה, באבני פסיפס, ב – PVC וכולי.  הבריכה תחזיק מעמד לשנים ארוכות שנים ותעניק רושם רב לכל הגינה ולבית. העלות של בריכת בטון היא גבוהה ויכולה להתחיל ממאתיים אלף שקלים. היא דורשת היתר בנייה וההקמה שלה תארך כמה חודשים. כמו כן, הקמה  שלה תעלה את ערך הנכס.

בריכת בטון

בריכת בטון

בריכת סקימרים או בריכת גלישה (INFINITY)

במקרה של בריכות מתועשות לא תהייה ברירה, מערכת הסינון תגיע עם מבנה הבריכה – סקימרים. מאידך, בריכת בטון תעבוד גם עם סקימרים  ויחד עם תעלות גלישה. על אף שבמידה ומעוניינים, אפשר להוסיף תעלות גלישה לבריכות מתועשות, אולם זה ידרוש עבודה קפדנית יותר והעלות תהיה גם גבוהה יותר. העלות הנוספת של תעלות גלישה תעלה בעשרים אחוז. מבחינת מערכת הסינון העלות תהייה ממש דומה, על אף שלעיתים יהיה צורך בהגדלה של מידת הסינון. בפרט במקרה של תעלות גלישה שניצבות לאורך כל הבריכה. ברור כי מבחינת הכוח של המשאבה, מערכת גלישה תאלץ תוספת במחיר.

טרם הוזכרו להן מערכות בקרת החיישנים  – שהן אפקטיביות מאד אולם גם יקרות – אבל אפשר למצוא כאלה שהן  יותר זולות ואפקטיביות לא פחות. עלות הציפוי הפנימי של הבריכה יהיה גם הוא בעלות נפרדת, בייחוד בשל הגדלת שטח הפנים בגין תעלת הגלישה. בניגוד לזאת, השטח הפנימי של המיכל, שבדרך כלל לא נגלה לעין, עשוי לקבל טיפול רק באיטום. נסכם כאמור, שבריכת גלישה תעלה ב – לפחות בעשרים אחוז יותר מבריכת סקימרים.